2022. augusztus 1., hétfő

Finnország az EU-ban

 Bocsánatot kért a finn miniszterelnök, miután újabb, félmeztelen fotó jelent meg a vendégeiről

augusztus 23., kedd

Folytatódik a finn miniszterelnök házibulibotránya. Sanna Marin hétfőn tette közzé negatív drogtesztjét, miután megjelent róla egy videó, amin otthonában, egy zárt körű partin látható, a kamera előtt énekelve és táncolva.

Közben viszont újabb fotó kezdett terjedni az interneten, rajta két ismert női influenszerrel, akik félmeztelenül csókolóznak, és „Finnország” feliratú táblával takarják el a mellüket.

Sanna Marin elismerte, hogy a kép ugyanazon a júliusi buliban készült, hivatalos, tengerparti rezidenciáján, és elnézést kért érte.Mint mondta, nem szabadott volna ilyen fotónak készülnie, nem tartja helyesnek, de egyébként nem történt semmi különös.

 Fotó: RONI REKOMAA/AFP

A miniszterelnök múlt héten, az eredeti videó elterjedése után azt mondta, felzaklatta, hogy nyilvánosságra kerültek a felvételek. „Abban bízom, hogy az emberek megértik, hogy a szabadidőt és a munkaidőt el lehet választani” - mondta.

Ahogy gyűjtésünkből is kiderült, más országokból, például Magyarországról is akadnak jelentkezők a miniszterelnöki táncversenyre.

Sanna Marin 2019 decemberében lépett hivatalba, ő a világ legfiatalabb kormányfője. (Reuters)

Make your data work for you - Finnország
We have been awarded by Google DNI (Digital News Innovation Fund), a European programme part of the Google News Initiative, an effort to help journalism thrive in the digital age.

Nincsenek megjegyzések: